Aleksandra Markovic

Aleksandra Marković

Ako nećeš da pomogneš sebi (i samim tim svojoj okolini) – nemoj uzeti termin kod Nine. 
Ako ne želiš da se pomakneš s tačke, već da nastaviš da kukaš – nemoj uzimati termin kod Nine. Nekome je i taj jedan termin od životne važnosti i pomoć (podrška) pri donošenju važnih odluka, kraj glupostima i disfunkcionalnim odnosima.
 
Dovoljno je 45 minuta sa Ninom za revolucionarno otkriće sebe, svojih postupaka i emotivnih odgovora koje nisi ni znao da se tako zovu, a prave ti haos i disbalans (najčešće) u životu. Malo plačeš, malo se smeješ.
Narednih 45 minuta da shvatiš da nije samo do tebe, da je i do drugih ali kako se ti nosiš sa tim je još važnije. Pa još malo plačeš, ali ti je bar (dve kile) lakše! 
 
Trećih 45 minuta (češće i svesnije) uvidiš promenu navika i ponašanja. Mikro promene su u pitanju, na dnevnom nivou i pitaš se ,,Gde si Nina bila do sad da mi otvoriš oči (ili na koju stranu da gledam)?!”. Pa ako nastaviš tako hrabro i jako da radiš na sebi, u sledećih 45 minuta nećeš skidati osmeh s lica, prikazaće se novi pogledi, otvoriti novi putevi i sve će ići lakše, kao deci u vrtiću, radovaćeš se i zadacima i hrani i druženju.
Poštovaćeš se više, ali ne sebično i bezobrazno, već iskonski pravo. (Nadam se, a donekle sam i uverena). 
I šta onda?
 
Onda se (verovatno) nećeš vraćati na stare, loše navike. Sinuće, o da, to sigurno, ali bar ćeš znati da su sinule. 
Ali, najvažnije od svega – dopašće ti se nova/i ti. 
To si ista ti, ali emotivno stabilnija, funkcionalnija, zdrava osoba. Spremna za nove životne izazove.
U moru “koučeva” i kvazi terapeuta, teško je na prvu loptu poverovati i obrazovanom stručnjaku. Bivaš skeptičan, ne bi da daš toliko novca, pitaš se da li će pomoći.
Nini (može da) se veruje. Toplo preporučujem prvo grupne sesije kao temelj, zatim individualne da se izgradi kuća.